bottleneck
Choose style:

Author Topic: Licensed out hardware or blatant Ripoff. Amazon selling Almond+ Doppelganger  (Read 5680 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline techvudu

  • Backer
  • *
  • Posts: 21
  • Thanks: 0
  • Registered : 20/11/2014
    YearsYearsYearsYears
Saw this over on the SOAP Indiegogo channel. I doubt Securifi licensed out hardware, but this exactly the same minus the port location. Did someone break in and steal some early build sheets of the A+? Maybe Securifi lost some product selfies with the Apple cloud breach. Made me laugh though...

http://www.amazon.com/Worlds-Wireless-Extender-Touchscreen-Automation/dp/B00PHTQQ3O/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1420759820&sr=8-3&keywords=router+with+screen


Almond+ Backer

Offline mparadis

  • Backer
  • *
  • Posts: 1694
  • Thanks: 3
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYears
Strange, certainly seems like a ripoff. Doubt it would work and I noticed there are a few minor differences, many seem like the old original specs.

Offline rldreams

  • Beta Testers
  • *
  • Posts: 240
  • Thanks: 0
  • Registered : 02/06/2014
    YearsYearsYearsYears
Looks like you got somebody's attention. I clicked the link and all I got was "this item is no longer available", clicked on the seller's profile and "search did not get any results"

Offline SysErr

  • Backer
  • *
  • Posts: 8
  • Thanks: 0
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYears
Link works for me... still on Amazon.

-Blayne Watt
Lead Software Engineer / Architect
General Electric, Inc.
-Blayne Watt
Lead Software Engineer
General Electric, Inc.

Offline fraggboy

  • Newbie
  • Posts: 1
  • Thanks: 0
  • Registered : 13/01/2015
    YearsYearsYears
I purchased a rebranded Almond!!
« Reply #4 on: January 13, 2015, 10:31:01 pm »
So, I found a touchscreen wireless router from Home Screen on Amazon.  It's titled: orld's First Wireless AC Router/Range Extender w/Touchscreen (3 Min Easy Setup) and Zigbee Home Automation Hub

I plugged it in and it turns out that the first page I was greeted with said Almond.  I was like WTF?!  Here is a screen shot of the main page via the GUI.

Does it look like the 'real' Almond user interface?
https://www.dropbox.com/s/tf4g70dherbsrd8/IMG_0061.PNG?dl=0

Here is the page I purchased it from:
https://www.dropbox.com/s/152zmk05svbdl2o/Screen%20Shot%202015-01-13%20at%207.22.34%20PM.png?dl=0

I'm curious if Securifi is allowing this re-branding?!

I paid $129.00 which it's going to go right back where it came from.. Unless the owner of the company is not aware of this and wants me to send it in to them to file a complaint and get their lawyers involved..

EDIT: IMG tag doesn't play nice with Dropbox.. :(

I added an actual picture of the item as well as the box it came in..
« Last Edit: January 13, 2015, 11:09:47 pm by fraggboy »

LGNilsson

  • Guest
Re: I purchased a rebranded Almond!!
« Reply #5 on: January 14, 2015, 12:12:44 am »
It's an OEM product that we've developed for HomeScreen.
Please note that HomeScreen is handling all support for the product.

LGNilsson

  • Guest
Topics merged.

Offline Fire69

  • Backer
  • *
  • Posts: 344
  • Thanks: 0
  • Registered : 03/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYears
What firmware is it running?  ;D

Offline mparadis

  • Backer
  • *
  • Posts: 1694
  • Thanks: 3
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYears
I don't believe it's the a+ but rather the next generation almond as it is only zigbee compatible and from what I saw in a few pics on their website its form factor is closer to that.

LGNilsson

  • Guest
It's a custom solution, but yes, it's similar to the Almond 2015.

Offline Fire69

  • Backer
  • *
  • Posts: 344
  • Thanks: 0
  • Registered : 03/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYears
Is this developed by the same team as the A+?
If so, I hope you guys received a lot of money to make it, so you can invest it in the A+-development.
Because I find it a little weird that you have the time to create this for another company while you are months behind on the software of your main product.
NOFI...

LGNilsson

  • Guest
No, it was not.

Offline anwar.shiekh

  • Newbie
  • ***
  • Posts: 66
  • Thanks: 0
  • Registered : 06/12/2016
    YearsYears
HomeScreen
« Reply #12 on: February 10, 2017, 01:27:22 am »
The now defunct dual-band HomeScreen (http://homescreenrouter.com/support/) has what looks like the same time and weather apps as the Almond

https://www.amazon.com/HomeScreen-TouchScreen-Wireless-Extender-802-11ac/dp/B00PHTQQ3O/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1486707721&sr=8-1&keywords=homescreen

One reviewer writes
"My network analyzer app indicates that the internal electronics appears to be from Almond"

A youtube video
"TWO IN ONE - HomeScreen AC750 Dual Band AC Touchscreen Router & Range Extender, 802.11ac - Unboxing"
shows a Securify power supply

was wondering what was going on


(need to be logged in to see attachments)
« Last Edit: February 10, 2017, 08:04:39 am by anwar.shiekh »

Offline anwar.shiekh

  • Newbie
  • ***
  • Posts: 66
  • Thanks: 0
  • Registered : 06/12/2016
    YearsYears
It's a custom solution, but yes, it's similar to the Almond 2015.

Would it run on the Almond 3 firmware?
« Last Edit: February 11, 2017, 05:55:51 pm by anwar.shiekh »

Offline mparadis

  • Backer
  • *
  • Posts: 1694
  • Thanks: 3
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYears
Would it run on the Almond 3 firmware?

I highly doubt it since the product is two years out of manufacture. Also, the software was being handled by the Home Screen company so it is very likely to be very different.

 

Page created in 0.083 seconds with 17 queries.

bottleneck