Choose style:

Author Topic: Android Widget?  (Read 21925 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mr23

  • Backer
  • *
  • Posts: 204
  • Thanks: 1
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Android Widget?
« on: January 17, 2015, 10:47:40 am »
Is there an android widget available to control, for example, lamp on/off/illumlevel?

Offline mparadis

  • Backer
  • *
  • Posts: 1765
  • Thanks: 3
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #1 on: January 17, 2015, 11:00:44 am »
Not to my knowledge but would love to see it.

Offline j8048188

  • Backer
  • *
  • Posts: 108
  • Thanks: 0
  • Registered : 12/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #2 on: January 17, 2015, 02:13:25 pm »
It could be done with Tasker. All of the on/off stuff that's done on the local web UI is through HTTP GET requests, etc. I would dig into it, but school's started back up for me, so I don't think I'll have a lot of time.

I'd really love a widget in the Android app, though :)

Offline mr23

  • Backer
  • *
  • Posts: 204
  • Thanks: 1
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #3 on: January 20, 2015, 04:12:58 am »
I'd really love a widget in the Android app, though :)

How about an App + Widget, constrained to just adjustable Lamp devices?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.the12lab.almond.app

Offline j8048188

  • Backer
  • *
  • Posts: 108
  • Thanks: 0
  • Registered : 12/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #4 on: January 20, 2015, 10:29:54 pm »
Do you have a trial version of that app?

Offline mr23

  • Backer
  • *
  • Posts: 204
  • Thanks: 1
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #5 on: January 21, 2015, 12:27:06 am »
Do you have a trial version of that app?

Not yet. Everything takes time.
You do realize that you can try an app for a period of time, cancel, and get a refund?

Offline mparadis

  • Backer
  • *
  • Posts: 1765
  • Thanks: 3
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #6 on: January 22, 2015, 11:43:57 am »
Thought I'd give you a shot with the app. No function whatsoever. It opens, shows a screen I can't do anything with. Widget is the same. Can't link to my almond app, can't connect to lights etc.

Offline mr23

  • Backer
  • *
  • Posts: 204
  • Thanks: 1
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #7 on: January 22, 2015, 10:11:08 pm »
Thought I'd give you a shot with the app. No function whatsoever. It opens, shows a screen I can't do anything with. Widget is the same. Can't link to my almond app, can't connect to lights etc.

It presently is limited to the default Almond+ configuration IP 10.10.10.254.

Offline mr23

  • Backer
  • *
  • Posts: 204
  • Thanks: 1
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #8 on: January 25, 2015, 09:11:45 pm »
It presently is limited to the default Almond+ configuration IP 10.10.10.254.

Updated. The IP is now configurable.

Offline devi

  • Securifi Staff
  • *
  • Posts: 70
  • Thanks: 0
  • Registered : 12/04/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #9 on: January 26, 2015, 03:00:08 pm »
We do have a plan for widgets in Android app but it takes time , can't say now but definitely more than a month

Offline mr23

  • Backer
  • *
  • Posts: 204
  • Thanks: 1
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #10 on: January 27, 2015, 08:49:32 pm »
I pushed up an update to https://play.google.com/store/apps/details?id=com.the12lab.almond.app v0.99.11

Fixes the spacing between lamp entries in the app on some devices.

Offline mparadis

  • Backer
  • *
  • Posts: 1765
  • Thanks: 3
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #11 on: January 27, 2015, 11:40:46 pm »
Got the update, will post when I get to test it for you. Does this only work when connected to the home network?

Offline mr23

  • Backer
  • *
  • Posts: 204
  • Thanks: 1
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #12 on: January 27, 2015, 11:46:09 pm »
Got the update, will post when I get to test it for you. Does this only work when connected to the home network?

It talks directly to the Almond+ via the web interface at the IP address you give.

So if you have the web interface exposed to your provider (WAN), then you can reach it from outside the home. I have not tested that functionality.

Offline mr23

  • Backer
  • *
  • Posts: 204
  • Thanks: 1
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #13 on: February 01, 2015, 05:53:38 pm »
An update has been posted up today. The widget has been expanded to

Allow control of illumination level at 6 levels
- off, lowest on setting, 1/4,
- 1/2, 3/4, full on

And now you can make various selections of lamps
- select an individual lamp
- or select from a 'location' of lamps (ie subset of All lamps)
- select the whole set of lamps at a 'location'
- or select All lamps
to perform an illumination operation upon.


Offline mr23

  • Backer
  • *
  • Posts: 204
  • Thanks: 1
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Android Widget?
« Reply #14 on: February 05, 2015, 09:45:34 pm »
Updated again, now with several widget layout sizes.

 

Page created in 0.052 seconds with 18 queries.