Choose style:

Author Topic: 5ghz not working when using range extender  (Read 2363 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline subhunter

  • Beta Testers
  • *
  • Posts: 20
  • Thanks: 0
  • Registered : 18/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
5ghz not working when using range extender
« on: February 16, 2015, 12:27:16 pm »
when using range extender mode my 5ghz is not transmitting.  I can get it to work if I setup the almond+ as a router.  then both 2.5 and 5 are transmitting,  I have tried a hardware reset same result also tried re flashing same problem is there a link with old firmware so I can install the previous version?

update: I was able to find the previous version of software I had (AP2-R069-L009-W016-ZW016-ZB005) and re-installed that and all is working again
« Last Edit: February 16, 2015, 01:03:28 pm by subhunter »

Offline jmschnur

  • Chestnut
  • ***
  • Posts: 41
  • Thanks: 0
  • Registered : 27/01/2015
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: 5ghz not working when using range extender
« Reply #1 on: February 16, 2015, 03:41:27 pm »
Works for me. 5ghz to 5 ghz only.

Offline subhunter

  • Beta Testers
  • *
  • Posts: 20
  • Thanks: 0
  • Registered : 18/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: 5ghz not working when using range extender
« Reply #2 on: February 18, 2015, 05:31:56 pm »
Using insider home you can see the 5ghz transmit temporarily then back off


Amritendu

  • Guest
Re: 5ghz not working when using range extender
« Reply #3 on: February 19, 2015, 08:08:17 pm »
Wireless is not completely optimized, however rare with the R070 firmware. So was this happening with R070?

Offline subhunter

  • Beta Testers
  • *
  • Posts: 20
  • Thanks: 0
  • Registered : 18/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: 5ghz not working when using range extender
« Reply #4 on: February 25, 2015, 02:19:23 pm »
Yes it was I used inSSider program and could see the 5ghz transmit or come on for a brief second then back off, the 2.4ghz worked OK, rolled back to the previous firmware and could see the 5ghz signal holding fine

Amritendu

  • Guest
Re: 5ghz not working when using range extender
« Reply #5 on: February 26, 2015, 09:55:05 pm »
This is already brought to the notice of developers. Expecting full optimised Wi-Fi soon enough.

Offline mparadis

  • Backer
  • *
  • Posts: 1765
  • Thanks: 3
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: 5ghz not working when using range extender
« Reply #6 on: February 28, 2015, 09:28:32 am »
subhunter were you connecting to the guest account at all? This was reported elsewhere I believe that connecting the guest account then disconnecting was causing the network to drop out. I don't know if this is a wide spread / repeatable issue or if a fix is the works.

Offline subhunter

  • Beta Testers
  • *
  • Posts: 20
  • Thanks: 0
  • Registered : 18/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: 5ghz not working when using range extender
« Reply #7 on: March 02, 2015, 12:27:03 pm »
No I do not use a guest network

 

Page created in 0.065 seconds with 19 queries.