Choose style:

Author Topic: Static IP address  (Read 1715 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline medatom

  • Backer
  • *
  • Posts: 26
  • Thanks: 0
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYears
Static IP address
« on: April 08, 2015, 10:41:11 am »
I run lot of devices on the wifi and prefer to assign static IP address for them. However, i get a message stating that the static ip leases shall not exceed 20?
Why would there be this restriction? Any help is appreciated.
Thanks

Offline matt

  • Backer
  • *
  • Posts: 151
  • Thanks: 1
  • Registered : 26/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Static IP address
« Reply #1 on: April 09, 2015, 02:54:29 am »
I run lot of devices on the wifi and prefer to assign static IP address for them. However, i get a message stating that the static ip leases shall not exceed 20?
Why would there be this restriction? Any help is appreciated.
Thanks

That is odd. Maybe it's just a misleading error message? You can try configuring it manually in /etc/config/dhcp and then doing

/etc/init.d/dnsmasq reload

I had 19, so I added a couple more just to test, and it worked fine. I've been manually editing that file anyway since I never got them to show back up in the web interface after setting them back in R6X (don't even remember exactly which).

Offline medatom

  • Backer
  • *
  • Posts: 26
  • Thanks: 0
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Static IP address
« Reply #2 on: April 09, 2015, 06:01:04 am »
Yes I edited the file manually but it does not show up on the Web interface. Very odd but I will check whether it takes effect.

LGNilsson

  • Guest
Re: Static IP address
« Reply #3 on: April 09, 2015, 06:12:16 am »
Apparently this is a dnsmasq and LUCI framework limit with the versions we're using.
« Last Edit: April 09, 2015, 06:30:50 am by Lars »

Offline PurdueGuy

  • Backer
  • *
  • Posts: 4
  • Thanks: 0
  • Registered : 18/07/2014
    YearsYearsYearsYearsYears
Re: Static IP address
« Reply #4 on: May 04, 2015, 02:44:24 pm »
Any chance that this can be increased?   I'd prefer to set most IP addresses directly, so I can see the "newbies" on my LAN easily.

 

Page created in 0.073 seconds with 23 queries.