bottleneck
Choose style:

Author Topic: Linear GD00Z-4 Garage Door opener  (Read 12884 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lgkahn

  • Newbie
  • ***
  • Posts: 38
  • Thanks: 0
  • Registered : 07/09/2015
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #15 on: September 11, 2015, 10:00:55 pm »
Got it working with v80
 ..unenroll it first even if it finds
The device it was partially enrolled
Or something
Also keep the tilt sensor right next to it
While enrolling. Didn't think it mattered
And didn't say it did in the directions

I had already mounted it on the door.
Apparently it needs to be close while
You enroll the device.

Offline lgkahn

  • Newbie
  • ***
  • Posts: 38
  • Thanks: 0
  • Registered : 07/09/2015
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #16 on: September 13, 2015, 10:12:22 am »
the  device is not fully supported as it does not show up in the rule list. ANy plans to support it in the rules as I wanted to write one that would close the garage door if left open after midnight.. thanks

Offline Rickcdc

  • Backer
  • *
  • Posts: 6
  • Thanks: 0
  • Registered : 17/12/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #17 on: September 25, 2015, 07:08:06 am »
Are you able to open or close the door with the GD00Z-4?

Offline spooky123

  • Backer
  • *
  • Posts: 129
  • Thanks: 0
  • Registered : 30/09/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #18 on: October 23, 2015, 02:25:12 pm »
Rickcdc,

I have the GD00Z-4 and I can open and close the door.

The state of the tilt sensor does not work right with the Almond+.

The door does opens and closes fine, but the state of the door gets incorrect....

1) If you manually actuate the door, the Almond+ never updates open/close status
2) When I use the LCD or Android app to open/close the door does it, but I "Could not update status" on the LCD or App and the status of the door is never updated.

It took some work, but it works like a charm in SmartThings.

Offline scottyhoss

  • Backer
  • *
  • Posts: 15
  • Thanks: 0
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #19 on: January 11, 2016, 09:34:49 am »
@spooky123 has this improved at all since the v83 firmware update? The Garage Door Opener profile is now supported.

Offline spooky123

  • Backer
  • *
  • Posts: 129
  • Thanks: 0
  • Registered : 30/09/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #20 on: January 21, 2016, 04:42:41 pm »
@scotty - Yes, after update to R83, I re-added the GD00Z-4 and via the android app the status now reflects correct state of the door (open/closed).

I should say though that the Android app still flashes "could not update status" same as it did before except now the status does actually reflect reality.
« Last Edit: January 21, 2016, 04:48:44 pm by spooky123 »

Offline Sange

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Thanks: 0
  • Registered : 16/01/2015
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #21 on: February 25, 2016, 05:56:38 pm »
So I had it working great for a while now, but then almond app and router couldn't update the sensor (door won't open) so I tried resetting etc, and now it won't pair, like I hit the pair button, and the router sees it but won't add it just sits and does nothing.

When I press the button on the opener it beeps once, then pauses then beeps three times quickly, does anyone know what this means?


Offline Ashok

  • Securifi Staff
  • *
  • Posts: 2770
  • Thanks: 3
  • Registered : 25/07/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #22 on: February 25, 2016, 07:36:12 pm »
@ Sange,

Most probably the sensor might not have removed properly. First try to follow the removal process on the sensor by making sure we tap on Single Remove (Not Removal All) under Add sensors then try adding it.

Offline scroder

  • Chestnut
  • ***
  • Posts: 51
  • Thanks: 0
  • Registered : 30/12/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #23 on: March 11, 2016, 10:40:05 pm »
I just installed the Linear GD00Z-1 Garage Door opener (Iris model) tonight and it seems to work great with the latest Almond+ firmware.

Offline Sange

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Thanks: 0
  • Registered : 16/01/2015
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #24 on: April 07, 2016, 12:37:33 pm »
Ya I did the removal so it no longer see the opener on my almond, and I followed the instructions on the opener to remove, and still having same issue

Offline scroder

  • Chestnut
  • ***
  • Posts: 51
  • Thanks: 0
  • Registered : 30/12/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #25 on: May 06, 2016, 12:36:05 am »
Got one brand new in box for sale. $50 shipped. Bought for parents but they have no interest in automation. 

Offline Darwin

  • Newbie
  • **
  • Posts: 20
  • Thanks: 0
  • Registered : 11/04/2015
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Linear GD00Z-4 Garage Door opener
« Reply #26 on: May 09, 2016, 01:40:03 am »
Ya I did the removal so it no longer see the opener on my almond, and I followed the instructions on the opener to remove, and still having same issue

Yikes not sure exactly what is going on, and some of this is probably voodoo, but these steps generally seem to work with most people for the initial pairing:

1. Perform a device factory reset before pairing by pressing the include button on the GD00Z 5 times. 
2. Place the GD00Z controller within 5 feet of the Almond+
3. Place the tilt sensor within 10 feet of the GD00Z controller
4. Pair with GD00Z with a quick momentary press of the include button on the GD00Z (not the one second press described in the manual).


Fingers crossed.

 

Page created in 0.073 seconds with 19 queries.

bottleneck