Choose style:

Author Topic: Almond seems to auto-detect WEP when the router is WPA  (Read 2077 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jmalcolm

  • Newbie
  • Posts: 2
  • Thanks: 0
  • Registered : 27/10/2015
    YearsYearsYearsYearsYearsYears
Almond seems to auto-detect WEP when the router is WPA
« on: October 27, 2015, 02:45:30 pm »
I just purchased an almond to extend our wireless in our house.  It sees my router's wireless SSID, but then times out waiting for the IP address.  I noticed that when I put in the "password" in the enter password step that it shows WEP below under 'Security' for my SSID.  We are most definitely using WPA and I checked a few times.  We also upgraded our home router/firewall/wireless recently just in case.  We have the netgate m1n1wall 2D13 silver as our home router/firewall/wireless combo.  Any ideas on what might get this working?

Offline Ashok

  • Securifi Staff
  • *
  • Posts: 2770
  • Thanks: 3
  • Registered : 25/07/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Almond seems to auto-detect WEP when the router is WPA
« Reply #1 on: October 27, 2015, 03:02:24 pm »
@ jmalcolm,

Ensure that the Almond has the latest firmware R201 and perform a factory reset, that should take care of the issue.

Offline jmalcolm

  • Newbie
  • Posts: 2
  • Thanks: 0
  • Registered : 27/10/2015
    YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Almond seems to auto-detect WEP when the router is WPA
« Reply #2 on: October 27, 2015, 04:01:46 pm »
Hello!  Thank you for answering!  It was already on R201.

 

Page created in 0.045 seconds with 22 queries.