bottleneck
Choose style:

Author Topic: Any feedback related to Almond+ Firmware R090  (Read 3128 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MrAkai

  • Backer
  • *
  • Posts: 23
  • Thanks: 0
  • Registered : 05/09/2014
    YearsYearsYears
Re: Any feedback related to Almond+ Firmware R090
« Reply #45 on: February 01, 2017, 12:36:14 pm »
I just updated a few days go and since then I've had a couple of big problems.

1> Came home yesterday to no internet in the house, even though I could access the gui on the almond+.   

Resetting cable modem did not fix problem, resetting A+ did.

2> Last night and today while playing online (PS4 wired connection) I keep getting kicked out of games.

At the same time I'm dropped from the game all browser activity halts (testing with streaming video) for a long enough time that playback ends.


The only other thing that may have changed is earler this week I added an ha-bridge instance to my network (philips hue emulator so I can control unsupported devices from my echo) so I'm seeing a lot of IGMP traffic on the router logs

I've also noticed that while this traffic is being logged the PHY goes down and back up again:
Feb  1 09:32:37 AlmondPlus user.info sysinit: The source address 172.20.20.55 for group 239.255.255.250, is not in any valid net for upstream VIF.
Feb  1 09:32:42 AlmondPlus user.info sysinit: The source address 172.20.20.134 for group 239.255.255.250, is not in any valid net for upstream VIF.
Feb  1 09:32:47 AlmondPlus kern.info kernel: PHY: 0:00 - Link is Down
Feb  1 09:32:49 AlmondPlus user.info sysinit: The source address 172.20.20.55 for group 239.255.255.250, is not in any valid net for upstream VIF.
Feb  1 09:32:49 AlmondPlus kern.info kernel: eth0: link up, speed 1000 Mb/s, full duplex
Feb  1 09:32:49 AlmondPlus kern.info kernel: PHY: 0:00 - Link is Up - 1000/Full
Feb  1 09:32:49 AlmondPlus daemon.info udhcpc[16041]: Received SIGTERM
Feb  1 09:32:49 AlmondPlus kern.info kernel: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
Feb  1 09:32:49 AlmondPlus daemon.info udhcpc[16627]: udhcpc (v1.22.1) started
Feb  1 09:32:50 AlmondPlus user.info firewall: removing wan (eth0) from zone wan
Feb  1 09:32:50 AlmondPlus kern.info kernel: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
Feb  1 09:32:50 AlmondPlus user.notice miniupnpd: removing firewall rules for eth0 from zone wan
Feb  1 09:32:50 AlmondPlus user.notice root: stopping ntpclient
Feb  1 09:32:52 AlmondPlus daemon.info udhcpc[16627]: Sending discover...

eth0 is the WAN link. 

Please Advise

Thanks!
 

Offline cthree87

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Thanks: 0
  • Registered : 12/09/2016
    Years
Re: Any feedback related to Almond+ Firmware R090
« Reply #46 on: February 02, 2017, 12:16:29 pm »
Just like every other firmware, things break.  5ghz network has no connectivity, DNS resolution fails on it.  Rolled back to 89.  This router is pretty much dated garbage at this point, it looks nice but doesn't work as a router at all.  The last one I had burned up due to overheating on the wireless.

My 5Ghz network works fine after the update FYI.

Offline apu2009

  • Backer
  • *
  • Posts: 10
  • Thanks: 0
  • Registered : 28/08/2014
    YearsYearsYears
Re: Any feedback related to Almond+ Firmware R090
« Reply #47 on: February 06, 2017, 03:02:39 pm »
Looks like the IPsec VPN server is still broken.  My iPhone tries to connect, then gives me an error: "The VPN Server did not respond"

Tested with iOS 10.2 on Verizon in the US.  Interestingly enough, my phone reports an IPv6 address from "whatismyip.com".  The system log reports a number of messages and errors that are IPsec or VPN related.   How can I submit it to you?
@Ashok Is there any news on this? I'm trying to set up my home VPN now and I'm running into this issue as well. Getting unsuccessful connection attempts when I try to connect from OSX as well as when trying to connect from my Android phone.

Offline AlanLawton

  • Backer
  • *
  • Posts: 7
  • Thanks: 0
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYears
Re: Any feedback related to Almond+ Firmware R090
« Reply #48 on: February 13, 2017, 05:32:39 pm »
I have been experiencing internet connectivity issues, starting on Saturday.  A restart of the Almond usually fixes the issue, some times it takes a couple reboots.  This has occurred 4 or 5 times since Saturday.

I also lost connection to my USB attached storage a short time after the update.  A reboot rectified that connection.

Offline fun

  • Backer
  • *
  • Posts: 4
  • Thanks: 0
  • Registered : 12/08/2014
    YearsYearsYears
Re: Any feedback related to Almond+ Firmware R090
« Reply #49 on: February 16, 2017, 08:08:33 pm »
Weather location is now wrong.  I have the temperature always on and has been correct until the firmware update that I did this week.

 

Page created in 0.066 seconds with 16 queries.