Securifi Community Forum

Securifi Products => Almond+ => Topic started by: Ashok on March 01, 2018, 09:40:24 am

Title: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: Ashok on March 01, 2018, 09:40:24 am
We resolved the sensors disappearing issue with the firmware R093 and wanted to get some feedback before we release it to everyone via App and Automatic update. Hence, it would be great, if users could update it and let us know how it works.

--> Bug fixed related to sensors disappearing.

Note: Please click  here  (https://firmware.securifi.com/AP2/AP2-R093-L009-W016-ZW016-ZB005) to download and install it manually through Web UI.
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: Ashok on March 01, 2018, 09:41:12 am
Please post any feedback related to Almond+ Firmware R093 here.
Title: OSRAM SMART+ plug stopped working
Post by: cswilly on March 06, 2018, 06:51:17 am
I am trying to troubleshoot an issue I am having with my OSRAM SMART+ plug. I installed it  25-Dec-2017 (after R091) and it worked fine for a month or so. At some point, it stopped working.

I am guessing that my update to R092 broke it; It also does not work on R093. I thought my original OSRAM SMART+ plug had a hardware issue and bought a new one. The new one does not work with R093 either.

My two OSRAM SMART+ plugs will pair with my Almond+ as Binary switches. But neither will respond to on/off commands.

Before I revert to firmware R091, what logs should I send Securifi support for them to debug the issue?

Any suggestions are also welcomed.

SMART+ plug Link
https://www.amazon.fr/gp/product/B074PZLX2P/ref=oh_aui_search_detailpage?ie=UTF8&psc=1
Title: Re: OSRAM SMART+ plug stopped working
Post by: Ashok on March 07, 2018, 06:17:07 pm
@ cswilly,

Ensure Almond is not rebooted and then hit send logs (Help-->Send Logs) with description "Logs for Osram"
Title: Re: OSRAM SMART+ plug stopped working
Post by: cswilly on March 10, 2018, 05:37:29 am
@askok false alarm on my part. I was wrong. OSRAM SMART+ plugs are actually working with firmware R093.

When I prepared the logs I wanted to start from scratch. I removed the OSRAM SMART+ plug from the Almond+ (running R093) and rebooted it. Then I added three OSRAM SMART+ plugs. All paired perfectly and are working.
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: Ashok on March 13, 2018, 09:56:12 am
Hi Everyone,

We have uploaded the Almond+ Firmware R093 on Cloud and users can now update it via Touchscreen or App. Thank you and please post any feedback related to R093. Thank you!
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: mterry04 on March 22, 2018, 03:24:28 pm
Is there a list of items that are included in the latest release? Maybe be an Update/Firmware Change log for version AP2-R093-L009-W016-ZW016-ZB005.
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: onyx on March 27, 2018, 06:03:51 am
I'm running a small hotel and 10 almonds are used in a production environment. Hence difficult to be test user. If you're a home user please test the new version, it can not be much worse then the current one. Thanks Luc
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: cswilly on March 27, 2018, 08:27:35 am
I have been using R093 for two days now and have had zero issues. I updated using the Android app; very smooth.
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: Richel on March 27, 2018, 08:28:57 am
Please post any feedback related to Almond+ Firmware R093 here.
I wanted to comment on a curious issue that was resolved with the latest firmware. I was two updates behind on my two Almond+'s that are currently being used as range extenders. They had been working fine for over 1 month at my new home, but 2 days ago, I could not connect to 2.4 mhz with either Almond+, while 5 mhz worked fine. The issue was  "authentication error." In any case, I decided for the heck of it to update the firmware and voila! problem was solved.  :)
Elliott
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: divpar on April 14, 2018, 11:05:28 am
Random wifi disconnect. After reboot it will work fine for couple of days. Restored R092 firmware.
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: Ky-C on August 05, 2018, 05:55:46 am
OpenVPN client support is still not functional.
See https://forum.securifi.com/index.php/topic,5536.0.html and https://forum.securifi.com/index.php/topic,5398.0.html

Please do something about it
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: BrownChiLD on October 16, 2018, 11:30:54 pm
Glad to see you guys are continuing to develop and push updates, though I wish it were more frequent.

I will update later this week and try to provide feedback.

For now, where can i find the CHANGE LOGS for the new update R093? Im coming from R090

Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: JaseYANG on May 29, 2019, 06:09:40 am
Is the Almond+ still alive/supported or is it EOL?
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: BrownChiLD on June 20, 2019, 10:08:27 am
:(
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: rb653504 on September 19, 2019, 12:46:49 pm
Hello folks,

When are we going to see an update to the firmware on this router?
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: rn777 on March 18, 2020, 05:37:30 am
Why is the device no longer supported? Where are the promised bug fixes with the file system, disabling authorization on the 5GHz channel and others?
Is this a customer-oriented policy?
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: jeffbax on April 02, 2020, 08:07:21 am
I agree, for months now my router has been acting up. It reboots multiple times per day, and as of late the 5GHz uptime is about 15 minutes and then the whole thing just seems to die. I am trying to go back to R092 and see if that helps, but the lack of support is really lame. When I called/emailed, I was pretty much told "make sure its plugged into the wall" (which, is strange it is the one device unsafe to put into my UPS?) and after that "how about purchase one of our newer devices".

How about is there some kind of diagnostics I could send so you could actually tell me whether there's a hardware failure or not? I've been using the router since I got it from Kickstarter and it's generally been decently reliable (though nothing compares to my old 54GL) and increasingly just is crapping itself.

The one thing I expect out of my premium priced router is

1. Hardware that lasts
2. Stability (increasingly seems like I will be forced to replace this router as its)
3. Security updates (which if the last update was in 2019 guessing that is a flop too now)

The bulk of the features in this thing, I simply don't use or seem non-functional/complete anyway. Heck, the time sync doesn't even account for timezone and is UTC-only 5 hours ahead of me.

I can't for the life of me see myself purchasing another Securifi product given the rapid deterioration of this router and sparse software support for it.
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: Shazster on April 13, 2020, 10:28:36 am
Great concept. Utterly shitty execution, predictably devolving into the "now we'd like your money monthly"/network-support-as-a-service bait & switch grift.
It's unfortunate really, but there is nothing to be done.
My advice:
Get a really good router w. or w/o wifi and use your A+ as your primary wifi access point or as an additional wired wifi extender. It's what I did. The home automation functionality for zwave & zigbee devices that comprises the HA hub part still works really well.
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: quintilio on April 21, 2020, 03:42:56 am
We are the first customer that give a chance to securifi with almond+ product.
Now nobody reply us about this amazing product.
IT's still alive?
some update are avaiable?
Yes, no, maybe?
Title: Re: Almond+ Firmware AP2-R093
Post by: Alexmarsh1456 on April 30, 2020, 03:27:10 pm
Tried a reset and it is still not recognizing the internet cable. Comcast says internet and router are fine. Any suggestions? Not very tech savvy.