Choose style:

Author Topic: Peanut pairing issues  (Read 356 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline efity

  • Newbie
  • Posts: 1
  • Thanks: 0
  • Registered : 28/12/2018
    Years
Peanut pairing issues
« on: December 28, 2018, 05:34:28 pm »
I just bought two plugs from Amazon. From everything I can tell in the manual and online, when I plug them in they should flash red and green and be in pairing mode. Mine do nothing. I've held the pairing button down 10 seconds to reset them, unplugged, and plugged them back in. A red light flashes for a few seconds, and then goes dark again. Neither are discoverable.

I can press the power on/off button manually and the switch functions (and the green led comes on and off), but it refuses to go into pairing mode. Any ideas?

Offline fillibar

  • Backer
  • *
  • Posts: 2040
  • Thanks: 4
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Peanut pairing issues
« Reply #1 on: December 30, 2018, 08:14:23 am »
I would try holding the pairing button down longer, maybe 15 seconds. Sounds like you are doing the things you should.

If they are still failing I would try holding the pairing button as you plug it into the wall and keep holding for 15 seconds...
Almond 3 mesh handling the home.

Offline mparadis

  • Backer
  • *
  • Posts: 1757
  • Thanks: 3
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: Peanut pairing issues
« Reply #2 on: December 31, 2018, 10:18:46 am »
I just did one the other day that didn't want to at first. Took about a minute with different button configurations to figure it out but I can't recall which worked!

Offline BikerBob

  • Newbie
  • ***
  • Posts: 52
  • Thanks: 0
  • Registered : 14/01/2015
    YearsYearsYearsYears
Re: Peanut pairing issues
« Reply #3 on: March 08, 2019, 07:06:44 pm »
Why is it so difficult to pair Peanut Plugs??? Disgusted about this.  Have tried all kinds of button configurations.  LED blinks red if the load lamp is not on or red/green if the load lamp is turned on.  The Peanut Plug has previously been paired... (why it must be done again is another disgusting story about loosing all settings in an Almond used as Range Extender... probably also lost all of my Rules too!)
Almond+ | Android App | Peanut Plugs | OSRAM Lightify LED/A19/DIM/RGB

Offline BikerBob

  • Newbie
  • ***
  • Posts: 52
  • Thanks: 0
  • Registered : 14/01/2015
    YearsYearsYearsYears
Re: Peanut pairing issues
« Reply #4 on: March 10, 2019, 12:27:26 pm »
Problem Solved!  Explained in another Peanut Plug thread.
Almond+ | Android App | Peanut Plugs | OSRAM Lightify LED/A19/DIM/RGB

 

Page created in 0.143 seconds with 22 queries.

bottleneck