bottleneck
Choose style:

Author Topic: Port forwarding need different Internal and external ports  (Read 1443 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ryan8382

  • Acorn
  • *
  • Posts: 5
  • Thanks: 0
  • Registered : 21/01/2017
    Years
Port forwarding need different Internal and external ports
« on: February 26, 2017, 09:06:49 am »
Just bought the Almond3 for the IoT security option. Noticed that you can't do a port forwarding rule that has different internal and external ports. Looks like you can only do a range. This is required setup for use on a Tablo. You have to portforward 21022 to 8887 and 21020 to 80.

Offline fillibar

  • Backer
  • *
  • Posts: 2009
  • Thanks: 4
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYears
Re: Port forwarding need different Internal and external ports
« Reply #1 on: February 27, 2017, 09:48:48 am »
I have a Tablo also. Yes, at present the Almond 3 port forwarding does not allow for a different external port. I hope this is on the plan in the future.
Almond 3 mesh handling the home.

Offline ryan8382

  • Acorn
  • *
  • Posts: 5
  • Thanks: 0
  • Registered : 21/01/2017
    Years
Re: Port forwarding need different Internal and external ports
« Reply #2 on: March 08, 2017, 10:21:27 am »
I'm selling my tablo but this should be there. Seems like a logical feature to me.

Offline fillibar

  • Backer
  • *
  • Posts: 2009
  • Thanks: 4
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYears
Re: Port forwarding need different Internal and external ports
« Reply #3 on: March 09, 2017, 08:13:07 am »
The Almond+ has it. Just something the Almond 3 does not yet would be my estimate.
Almond 3 mesh handling the home.

Offline CincyAL3

  • Newbie
  • **
  • Posts: 15
  • Thanks: 0
  • Registered : 03/01/2017
    Years
Re: Port forwarding need different Internal and external ports
« Reply #4 on: August 03, 2017, 08:54:54 pm »
 >:( This definitely should be added this is bread and butter router functionality and I'm very sad to see Almond 3 doesn't have it. I have several things on port 22 and port 443 running in my network and I'd much rather have a custom external port than change all my applications, some of which  may be hard coded.

Offline fillibar

  • Backer
  • *
  • Posts: 2009
  • Thanks: 4
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYears
Re: Port forwarding need different Internal and external ports
« Reply #5 on: August 03, 2017, 11:10:00 pm »
True. It is one I have been wanting although it would not help me much until DynDNS can be used again. Both things I miss from the Almond+.
Almond 3 mesh handling the home.

Offline mparadis

  • Backer
  • *
  • Posts: 1739
  • Thanks: 3
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYears
Re: Port forwarding need different Internal and external ports
« Reply #6 on: August 17, 2017, 04:28:31 pm »
I keep expecting these things to get added soon as they are basic functionalities that were supported in earlier devices. I hope they do soon...

Offline marcw

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Thanks: 0
  • Registered : 29/07/2017
    Years
Re: Port forwarding need different Internal and external ports
« Reply #7 on: September 14, 2017, 09:08:51 pm »
This is one of the several reasons I use the Almonds as a mesh only, behind a more serious router (DrayTek Vigor 2830, soon to be updated to a 2860).  The other is multi-NAT; I have a /29 static IP block and I have servers on different external IP addresses.

Offline tom531

  • Newbie
  • **
  • Posts: 11
  • Thanks: 0
  • Registered : 23/11/2016
    YearsYears
Re: Port forwarding need different Internal and external ports
« Reply #8 on: June 07, 2018, 01:25:43 pm »
Dear support,

Are we ever going to have Port forwarding with different Internal and external ports?  I just got a TabloTV and was very surprise that Almond3 can't handle this.

Offline Flyby

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Thanks: 0
  • Registered : 28/11/2016
    YearsYears
Re: Port forwarding need different Internal and external ports
« Reply #9 on: August 07, 2018, 08:02:00 am »
Just a bump on this one. 

My security DVR need three ports open, internal/external/mobile.  Using the Almond mobile app, setting the internal was no problem, it works.  Where are the options to set up more than one port?

Any workarounds?

Offline fillibar

  • Backer
  • *
  • Posts: 2009
  • Thanks: 4
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYears
Re: Port forwarding need different Internal and external ports
« Reply #10 on: August 07, 2018, 11:04:18 am »
Workaround to more than one port is to sets range that covers all needed ports.

I also would like multiple, individual ports, and different external ports (I also have a Tablo, and many different devices that make use of port 80 for example).
Almond 3 mesh handling the home.

 

Page created in 0.047 seconds with 21 queries.