bottleneck
Choose style:

Author Topic: V0.3.15b Impressions  (Read 17581 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tt4me

  • Backer
  • *
  • Posts: 140
  • Thanks: 1
  • Registered : 20/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
V0.3.15b Impressions
« on: March 02, 2015, 10:14:26 am »
Just received this update this morning.  Here are my VERY early impressions:
  • Android App Version: V0.3.15b
  • Almond+ Version: R070
  • All door sensors (2 installed) were flagged as tampered.  Don't know positively if this was the app, or a fluke.
  • I set the notification level for "Door to Garage" and shortly thereafter I received a notification that "Workbench Light" was closed.  I checked the app, and the "Door to Garage" was renamed to "Workbench Light" which happens to be the next item in the list of sensors.  I renamed back, and the name has stuck so far.
  • First few tests seem to be working well.

Again, this is a VERY early impression, but just wanted to get it out there.

Offline tt4me

  • Backer
  • *
  • Posts: 140
  • Thanks: 1
  • Registered : 20/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #1 on: March 02, 2015, 11:53:54 am »
Just posting more results.

Have received a couple of random "status changed" messages over the past few hours for one of my sensors that hasn't actually changed.  Not sure if this is due to a "low battery", but I have been getting the alerts when nothing has changed.

Offline w0b

  • Peanut
  • **
  • Posts: 15
  • Thanks: 0
  • Registered : 04/01/2015
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #2 on: March 02, 2015, 02:14:55 pm »
Mine has 'updated' me every 59 minutes today, with no status change. willing to put up with this, as the actual push from actual events is working great!

Offline hiero

  • Backer
  • *
  • Posts: 26
  • Thanks: 0
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #3 on: March 02, 2015, 03:39:46 pm »
Thanks for the heads up that the app was updated!
So far for me, it looks like every hour I'm getting notifications from two door/window sensors that I set to notify. I'm thinking that the sensors themselves send a keep alive or watchdog signal every hour and the notifications are just signaling because the sensors have communicated?
I'm not sure what the 'away' option is quite yet either - as in, how does it know when I'm away?

Offline Fire69

  • Backer
  • *
  • Posts: 344
  • Thanks: 0
  • Registered : 03/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #4 on: March 02, 2015, 03:51:02 pm »
In the top-right corner of the app is an icon of a house, if you tap that, it changes into a house with a person leaving. That's how you set that you're away.
Depending on the settings of your sensor (home/away/always) you will get notifications on your phone.

Offline hiero

  • Backer
  • *
  • Posts: 26
  • Thanks: 0
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #5 on: March 02, 2015, 03:53:15 pm »
Interesting. I only have a bell icon in the top right corner of the app.

Offline Fire69

  • Backer
  • *
  • Posts: 344
  • Thanks: 0
  • Registered : 03/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #6 on: March 02, 2015, 03:55:01 pm »
Are you sure you're using the latest beta version then??  Did you install it manually through the apk-file? Or did you install from Play store?

Offline tt4me

  • Backer
  • *
  • Posts: 140
  • Thanks: 1
  • Registered : 20/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #7 on: March 02, 2015, 03:56:29 pm »
I have been wondering that as well (re Away).

I'm getting the hourly updates/notifications for one of my door sensors (the one with the low battery) but not the other.

The sensor with the low battery, the one that I'm receiving the hourly updates from, is the original Zigbee sensor that I received with my Almond.

The one that is behaving as I would expect is an Ecolink Z-Wave Door/Window Sensor (DWZWAVE2-ECO).

Don't know if the issues is from the models and how they work, the battery, or Z-wave vs Zigbee.

Something else that might be of note is that the Zigbee sensor would consistently report an inaccurate status when it was placed further away, however the Z-wave one works fine at that distance.  Granted, I have more Z-wave devices, so that would help with the distance aspect though.

Offline hiero

  • Backer
  • *
  • Posts: 26
  • Thanks: 0
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #8 on: March 02, 2015, 03:58:37 pm »
Are you sure you're using the latest beta version then??  Did you install it manually through the apk-file? Or did you install from Play store?

I installed the update from the Play store. Should I do it manually instead?

Offline tt4me

  • Backer
  • *
  • Posts: 140
  • Thanks: 1
  • Registered : 20/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #9 on: March 02, 2015, 04:00:12 pm »
I updated my app through the Play Store.  According to the Android App Info, I'm on version 0.3.15b.

I have only a bell in the top right corner of the Sensor and Router screens.  Tapping on that takes me to the notification Logs with a cloud with 3 dots inside.

I am unable to find a house icon.

Offline tt4me

  • Backer
  • *
  • Posts: 140
  • Thanks: 1
  • Registered : 20/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #10 on: March 02, 2015, 04:02:42 pm »
OK, the cloud/dots is showing that I wasn't connected to the cloud server, which seems odd that it was only on the notifications screen. 

Killed the app and restarted it, and the cloud went away, but still no house or any other icon in the top right on the notifications screen.

Offline tt4me

  • Backer
  • *
  • Posts: 140
  • Thanks: 1
  • Registered : 20/08/2014
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #11 on: March 02, 2015, 04:03:34 pm »
Edited by admin

Unfortunately, that link is Off Limits for me.
« Last Edit: March 02, 2015, 04:54:18 pm by Lars »

Offline hiero

  • Backer
  • *
  • Posts: 26
  • Thanks: 0
  • Registered : 02/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #12 on: March 02, 2015, 04:05:49 pm »
Unfortunately, that link is Off Limits for me.

 :P same message for me when I click on the link. I'm sure things will get ironed out eventually though so I'll just see what happens

Offline Fire69

  • Backer
  • *
  • Posts: 344
  • Thanks: 0
  • Registered : 03/08/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #13 on: March 02, 2015, 04:08:33 pm »
Ah, OK, didn't know that.  I thought the beta available for everyone by now...
You'll have to wait till they release it then :)

LGNilsson

  • Guest
Re: V0.3.15b Impressions
« Reply #14 on: March 02, 2015, 04:47:32 pm »
Guys, please update your firmware via the LCD to R070as, it should fix some of the issues. I'm at MWC in Barcelona this week, hence the lack of info about this. Sorry  :-[

 

Page created in 0.053 seconds with 16 queries.